Persoonlijk inzicht vaassen Suzan Nuijs

Enneagram trainingen

Het enneagram is een eeuwenoud model dat 9 persoonlijkheidstypen en hun onderlinge reacties beschrijft. Elk van de 9 enneagramtypen heeft een eigen strategie die succes en ook belemmeringen met zich meebrengt. De typen verschillen in kernkwaliteiten, in wat ze nastreven, in wat ze vermijden, waar ze hun aandacht op richten en in wat ze in zichzelf willen ontwikkelen. Ieder mens heeft alle types in zich maar één van de 9 types speelt de grootste rol in je leven. De kracht van het enneagram ligt in het zelfinzicht en inzicht in het karakter van de mens. Er zijn verschillende enneagram trainingen. De Introductie training is een kennismaking met het enneagram en het zoeken naar je eigen type. In de Basis training wordt  duidelijk wat je eigen type is en in de Verdiepings training gaan we dieper in op je valkuilen en de relatie's tussen de types onderling.

Introductie training enneagram

In deze training maakt je kennis met het enneagram. Welke persoonlijkheidstypen zijn er en welk type denk je dat je zelf bent. De trainingsdag is elke eerste vrijdag van de maand.  Iedereen kan hier aan deelnemen. Een creatieve aktiviteit het bewerken van een gipsen masker is onderdeel van deze training. Met deze creatieve workshop wordt benadrukt welk masker we opzetten, of juist afzetten. De kosten zijn 50 euro p.p. incl. koffie,thee, taart ,lunch, informatie materiaal en het masker. De eerste vrijdag van de maand is er een open inschrijving . Iedereen kan aan deze introductie training deelnemen. Opgave per mail zie contactpagina of telefonisch.                                                                              

.Basis training enneagram

In de basis training maak je kennis met het enneagram en de verschillende persoonlijkheidstypen. Je krijgt voldoende voorbeelden om je eigen type te leren kennen. Na deze dag moet het duidelijk zijn welke type je bent. Als je je eigen type weet, zul je veel herkenning en informatie over jezelf waarnemen. Doel: Inzicht in de enneagramtypes en inzicht in je eigen type. Kosten: 50 euro p.p. incl. koffie-thee-taart-lunch en informatie materiaal.

.Verdiepings training enneagram

De Verdiepings-training is het vervolg van de Basis-training. Je leert wat je  kwaliteiten en valkuilen zijn. We gaan in deze training dieper in op de persoonlijkheidstypen en de relatie’s onderling. Het vergroot het zelfinzicht met het enneagram. Doel: Zelfontplooiing.  Kosten:   50 euro p.p. incl. koffie-thee-taart -lunch en informatiemateriaal. Bij deelname aan de beide trainingen zijn de kosten 90 euro.

 .  2 daags Enneagram- arrangement

In het Enneagram-arrangement wordt de  Basis- en Verdiepingstraining in 2 dagen gegeven, met een Creatieve- en Sportieve activiteit naar keuze. De overnachting kan bij het Mollenvlied een Bed en Breakfast in de prachtige bossen  van Vaassen ,of in het dorp Bed en Breakfast  Zusterhuis Via Quidam. In het programma is een creatieve en sportieve aktiviteit opgenomen In het avondprogramma  is het  mogelijk de sauna de  Veluwse Bron  te bezoeken.Meer een barbeque met een  wandeling in de bossen kan ook gekozen worden. Voor meer bed en breakfast informatie zie:  www.mollenvlied.nl of www.viaquidam.nl

 

 

De negen persoonlijkheidstypen

1- de perfectionist wil goed zijn en veel verbeteren.

2- de helper wil geliefd zijn of worden.

3- De presteerder wil zich waardevol en geaccepteerd voelen.

4 - De romanticus wil begrijpen wie hij is en uitdrukken.

5 - De waarnemer wil de wereld om zich heen begrijpen en competent zijn.

6 - De loyalist wil zekerheid en veiligheid.

7 - De levensgenieter wil blij,gelukkig en tevreden zijn.

8 - De baas wil zichzelf beschermen door sterk en vol zelfvertrouwen te zijn.

9 - De bemiddelaar wil in eenheid en harmonie met anderen leven.