Persoonlijk inzicht vaassen Suzan Nuijs

Trainingslocatie "Huis aan het water"

De trainingen, workshops en activiteiten worden georganiseerd  in het "huis aan het water". De locatie ligt direct aan het Apeldoorns Kanaal in Vaassen. Van oudsher was het huis een graan-   maalderij, waar o.a. tarwe en boekweit werd gemalen. Er was in die tijd veel bedrijvigheid aan de kade, waar de boten in en uit geladen werden. Nu is het een oase van rust. Het “huis aan het water” heeft een groot terras aan de kade en zitjes in de tuin aan het water. Er liggen roei- en kanoboten die gebruikt kunnen worden. De natuur is een unieke flora en fauna. De water kwaliteit is goed. Bijzondere kleine waterdieren zoals de geelgerande waterroofkever en de korf -mossel vind je in het kanaal. Er zijn zelfs zoetwater sponzen gezien. Boven het water zie je soms een watervleer muis, maar ook de ijsvogel en de rietzanger zijn aanwezig.

 

                                                                                 

 

                                                                              

 De OMGEVING 

In de directe omgeving  op een afstand van 3 km. kunt u zich uitstekend vermaken met o.a.;

Kasteel de Cannenburgh  is de moeite waard  waard te bezichtigen. Het Koetshuis van het kasteel heeft een uitstekend restaurant.

Wandelen In de Kroondomeinen met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden is prachtig. Het gebied is afwisselend en er zijn mooie wandelroutes.

De bronzen beelden van Kunstenares Greet Grottendieck hebben een prachtige plek in haar beeldentuin 't Roepenes.

Waterskicentrum het Kievietsveld  Sportievelingen kunnen zich op waterski's of wakeboards laten voorttrekken door een sleepkabel die aan vijf masten hangt .

Het Wellnesscentrum de veluwse bron  is een prachtige droom sauna midden in de natuur.


Huis aan het water Huis aan het water Huis aan het water